10 augusti 2019
16:00

Karlslunds IF HFK

Referat: Akropolis IF - Karlslunds IF HFK

Ja, i en galen och välspelad match mot serieledande Akropolis IF fick Karlslunds IF HFK tyvärr bita i det sura äpplet och se sig besegrade med 4-3 efter att ha haft ledningen med 2-3 med mindre än tio minuter kvar av matchen.

Karlslunds IF HFK ställer upp med följande manskap inför matchen:
Jakob Kindberg
Gabriel Kopkin – Adam Björk – Anton Olsson
Simon Gefvert – Ibrahim Habib (ut ’88) – Sebastian Loyola Nydén – Justin Salmon – Sermed Habib (ut ’88)
Furkan Motori – Christer Lipovac

Avbytare:
Tim Månsson, Ludwig Rhan, Daniel Hultqvist, Dennis Koss, Elias Jangdin, Nadir Ayéva (in ’88), Phillip Amin (in ’88)

Redan i den sjätte matchminuten tilldelas Akropolis en straff, vilken lagets skyttekung Adhavan Rajamohan sätter och hemmalaget får en kanonstart i matchen.

Tio minuter senare kommer Karlslund i ett fint anfall där Christer Lipovac spelar in bollen i straffområdet där Simon Gefvert sprungit in och förvaltar Lipovacs inspel på bästa sätt genom att sätta kvitteringen till 1-1.

I den 23:e minuten är det Sermed Habib som skjutsar in bollen i straffområdet och där Furkan Motori befinner sig i sin för dagen nya roll som anfallare och gör inga misstag och sätter 1-2 till Karlslund.

Det fortsätter att dugga tätt i målprotokollet, vilket på ett sätt är anmärkningsvärt då båda lagen har visat sig vara vassa i defensiven under säsongen, Akropolis med endast 16 insläppta mål på 17 matcher, Karlslund med 18 insläppta. I den 28:e minuten slår han dock till igen, skyttekungen Rajamohan som på en retur sätter 2-2.

2-2 står sig till halvtidspaus. Förutom att det har haglat mål under den första halvleken får Karlslund även vara tacksamma för ett par tveksamma domslut från domarteamet. Ett friläge som domaren blåser av för frispark i tidigare läge, samt ytterligare ett friläge (av deluxe-nivå) som blåses av för offside trots att det var en karlslundare som var sist på bollen och spelade fram till friläget. Fru Fortuna skulle dock jämna ut det hela efter 90 minuter plus tillägg.

I den 53:e minuten tar Karlslund ledningen med 2-3 genom Anton Olsson som efter en hörna slagen av Lipovac är på med kalufsen och där bollen till slut hamnar i nätet.

Karlslund står för en magnifik andra halvlek där en nyanländ åskådare till Spånga IP skulle ha svårt att förstå att det är det vitklädda hemmalaget som var de serieledande, och inte tvärtom. Karlslund står nämligen för en suverän period där de inte tillåter Akropolis till några farligheter och som har klockrena lägen att avgöra matchen genom fantastiskt spel men där det sista momentet inte vill klicka.

Är det några minuter av matchen som vi i Karlslundslägret helst vill glömma så är det mellan matchminut 82 och 84. Det är nämligen då Akropolis gör två mål på sina två enda riktiga chanser i andra halvlek, och precis likt ett topplag tar vara på det man får och vänder matchen till 4-3.

Trots offensiva satsningar med byten på anfallarna Phillip Amin och nyinlånade Nadir Ayéva in i slutet blev det inga fler mål, sju mål fick vara tillräckligt idag, och Karlslund fick tyvärr vända tomhänta hemåt sett till poäng.

Men trots att vi kammar noll i poäng är detta en match som vi tar med oss så mycket mer från. Vi har serieledande och superettansatsande Akropolis IF i brygga under en lång del av matchen, utan att skämmas. Vi spelar väldigt fin fotboll, gör tre mål på bortaplan mot suveränerna, där ett par minuter i slutskedet förstör poängskörden. Så kan sporten fotboll vara ibland.

Sett till prestation är detta något som vår unga och talangfulla trupp kommer att ta med sig varenda minut av i sina respektive fortsatta spelarkarriärer, vart den än bär. Vi har i denna match en trupp med medelålder på 22 år på de som idag representerade Karlslund på planen, och som alla kan ta med sig denna match i bagaget med rak rygg och som de kan bygga vidare på. Trots den tunga känslan att kamma noll poäng nu så kommer våra spelare att ta med sig denna erfarenhet med en positiv känsla och känna att man både som enskild individ och som lag har tagit ett steg framåt i sin respektive lagets utveckling.

Som klubb är vi grymt stolta över våra spelares insats idag. Tack för showen!